نسل زد و علاقه آنها به مشاغل سنتی!

با نسل زد، نسل جدید با تفکرات متفاوت آشنا شوید
همه چیز در جهان امروز با گذشته تفاوت های بسیار زیادی دارد. به طوری که بسیاری از این تفاوت ها غیر قابل باور هستند. همراه با تغییرات متفاوت در زمینه های گوناگون از گذشته تا به امروز، با تغییرات تفکر و ایده ها نیز مواجه بوده ایم. دیدگاه نسل جوان امروز، با نسل قدیم، از زمین تا آسمان فرق دارد. به عنوان یک مدیر، با افراد زیادی از نسل های متنوع، در ارتباط بوده ام. به همین خاطر، به خوبی تفاوت میان دهه های متفاوت را احساس کرده ام. امروز در این مقاله به بررسی یکی از مهم ترین مسائل، یعنی مسئله نسل زد و چالش ها و شناخت آن ها پرداخته ام. با من در ادامه این مقاله همراه باشید.

آشنایی با نسل زد
در ابتدا بهتر است تا در ارتباط با اصطلاح نسل Z به یک جمع بندی برسیم. در علم HR یا همان منابع انسانی (Human Resource) برای نسل های متفاوت، بر اساس سال های تولد، یک نامگذاری انجام شده است. این نامگذاری به شکل زیر است:
- بزرگترین نسل (1900-1924)
- نسل خاموش (1924-1945)
- نسل B – بی (1946-1964)
- نسل X – ایکس (1965-1980)
- نسل Y – وای (1980-1994)
- نسل Z – زد (1996-2010)
همانطور که متوجه هستید، نسل زد یا Z generation، به جدیدترین نسل اطلاق می شود. نسل جدید با تفکرات نوین و متفاوت. نسل زی را می توان همان متولدین دهه 70 به بعد در نظر گرفت. خود شما بگویید؛ دیدگاه های این نسل چقدر با نسل قدیمی تر تفاوت دارد؟
نسلی که با تکنولوژی بزرگ شده و تکامل یافته، ذهن پرسشگری دارد، هر چیزی را به سادگی نمی پذیرد، روحیه جنگنده ای دارد و بیشتر از آنکه در رویا زندگی کند و به روانشناسی زرد علاقه داشته باشد، با واقعیت های زندگی، خود را رو به رو می کند و به دنبال حقیقت و واقعیت زندگی می گردد. به شخصیت خود در جایگاه یک انسان اهمیت می دهد و بی احترامی نمی پذیرد. این ها تنها یک سری از ویژگی ها و خصلت های نسل زد می باشد که قابل تمجید و جالب توجه است.
اما جوانان نسل زد یا همان Gen Z، چه ویژگی های دیگری دارد؟

بررسی ویژگی های نسل Z
نسل Z متنوع ترین نسل در تاریخ محسوب می شود. آنها همچنین از آنجایی که پس از ظهور اینترنت و در طول ظهور تلفن های هوشمند بزرگ شدند، “بومی دیجیتال” محسوب می شوند. جالب است بدانید، یک بررسی نشان می دهد که 98 درصد از اعضای نسل Z صاحب گوشی هوشمند هستند. به این ترتیب، نسل Z به دلیل گذراندن زمان بسیار بیشتری به صورت آنلاین یا اتصال به یک دستگاه هوشمند نسبت به نسلهای قبلی شناخته میشود که میانگین آن سه ساعت در روز است. برخی از تفاوت های نسل زد با نسل های قدیمی تر خود، شامل موارد زیر است:
- عملگراتر
- بسیار کارآفرین تر
- نگران حریم خصوصی دیجیتال
- چند کار مکرر
- علاقه بسیار زیاد به ارتباطات مجازی و رسانه های دیجیتال
- طرفدار تکنولوژی
- بسیار خلاق تر
- اظهار نظر و عقاید به صورت کاملا آزادانه تر
- اعتقاد جدی به گفتگو و مذاکره برای یافتن راه حل و بهبود وضعیت
- واقع بین و درک واقعیت
- مسئولیت پذیر
👈 در سایت شایق بخوانید… در ارتباط با اپلیکیشن جدید تردز اینستاگرام
نسل زی در محل کار
تحقیقات اولیه نشان می دهد که نسل Z در محل کار، تمایل دارد مستقل، سخت کوش و تحصیلات عالی باشند. به دلیل مشکلات مالی که در دوران بزرگ شدن شاهد بودند، به نظر می رسد که انگیزه آنها، ثبات شغلی و انگیزه های مالی است. آنها بهعنوان متنوعترین نسل، به مسائل برابری نیز توجه دارند و میخواهند برای سازمانهایی کار کنند که این موارد را در اولویت قرار میدهند. به همین علت دیگر در میان جوانان امروز علاقه چندانی به کارهای دولتی وجود ندارد. بیشتر افراد علاقه دارند تا در سازمان های بزرگ و یا سطح متوسط خصوصی که جای رشد دارد، کار و فعالیت کنند.
شاید یکی از بارزترین ویژگی های نیروی کار نسل Z تمایل آنها به انجام چند کار باشد. بسیاری از آنها به جابهجایی سریع بین برنامهها عادت دارند و ممکن است رویکردی مشابه برای پروژههای کاری خود داشته باشند.
علیرغم رابطه همیشه فعال آنها با فناوری، کارمندان Gen Z تمایل دارند که ارتباط چهره به چهره را به جایگزین های دیجیتال ترجیح دهند. در واقع، یک رقم نشان می دهد که 72 درصد گزارش می دهند که گفتگوهای حضوری را ترجیح می دهند. این ممکن است پاسخی به چرخش به سمت ابزارهای همکاری مانند چت و ایمیل در محل کار باشد و کارفرمایان می توانند شاهد بازگشت به ارتباطات سنتی تر و بین فردی باشند.
حتی جالب است بدانید، بسیاری از افراد نسل زد، علاقه به نامه نگاری و دست نوشته دارند. این یک تغییر جالب است که در بین جوانان امروز، در حال وقوع است.
Gen Z و علاقه به مشاغل سنتی
در ادامه نتیجه یک تحقیق علمی را به زبان ساده تری برای شما بازنویسی کرده ام.
نسل z به جوان ترین نسل این دوران گفته می شود یعنی کسانی که بعد از سال 1996 میلادی (1375) خورشیدی به دنیا آمده باشند. مهم ترین مشخصه این نسل غوطه وری آنها در دنیای دیجیتال است. به طور کلی می توان گفت متولدین دهه 70 خورشیدی نسل زد در ایران هستند.
به گزارش آکسیوس بر اساس نتایج یک تحقیق جوانان امروزی تمایل بیشتری به پیشرفت شغلی دارند. اما همچنین با دنبال کردن مشاغلی به عنوان مدیرعامل، پزشک و مهندس به دنبال ثبات شغلی نیز می باشند.
جالب است بدانید، «هنرمند» نیز مقام چهارم را در میان مشاغل مورد علاقه نسل زد، به خود اختصاص داده است.
این مطالعه همچنین نشان داده است که نسل Z به طور کلی شرکت های بزرگ تر را ترجیح می دهد. 58 درصد از آنها گفته اند که به جای یک شرکت با یک شغل دولتی، ترجیح می دهند که در یک شرکت بزرگ یا حتی متوسط کار کنند و تنها 13 درصد آرزوی کار و مشاغل دولتی را داشته اند.
لازم به ذکر است که طبق نتایج این نظرسنجی انگیزه اصلی جوانان برای پیشرفت در حرفه رضایت شخصی (39 درصد) و پس از آن ثروت (35 درصد) عنوان شده است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردم تا به بررسی نظرات و دیدگاه های نسل زد بپردازم. موضوعی که شاید دغدغه بسیاری از افراد باشد. از آنجا که تجربهی زندگی آنها با نسلهای گذشته متفاوت است، پیشبینی میشود که در آیندهی جوامع و فرهنگها تاثیراتی قابلتوجه از این نسل برجای بماند.
🔺برای دریافت زمان مشاوره از من، روی لینک کلیک کنید.🔺
با توجه به شرایطی که در ایران حاکم است، پیشبینی میشود که نسل Z به دنبال تحولاتی در فرهنگ، سیاست و اقتصاد باشند. این نسل از برقراری ارتباطات آسان با دنیای بیرونی و آگاهتر بودن از رویدادهای جهانی برخوردار است و با دسترسی به فضای مجازی، دارای تاثیر گذاری بیشتری در جوامع هستند. به همین دلیل، باید در نظر داشت که نسل زد توانایی تحول در سطح جامعه را دارند و در آینده ممکن است تاثیرات آنها در سرنوشت کشور ایران مشخص باشد.
امیدوارم از مطالعه این مطلب، لذت برده باشید. 💙
نسل زی، به افراد متولد سال 1995 تا 2010 اطلاق می شود که از نظر باور و نحوه کار و بسیاری از موارد با دیگر دوره ها متفاوت هستند و نظرات دیگری دارند. در این مقاله به آشنایی با آن ها پرداخته ایم.
GEN Z از نظر دیدگاه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با دید بازتر و نوین تری به مسائل نگاه می کند. ویژگی ها و خصلت های افراد متولد این دهه، می تواند برای آینده کشور امیدوار کننده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید